Kristof De Vlieger

“Wij willen een wereld creëren waarop de

volgende generaties kunnen verder bouwen”

Na mijn opleiding Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Gent kreeg ik de kans om in diverse kmo’s en familiale bedrijven als management accountant en controller te werken. In die functie kwam ik in contact met zowel de verkoops- en productieverantwoordelijken, het management, de raad van bestuur als de aandeelhouders.

 

“Er is duidelijk nood aan een persoonlijk en betaalbaar antwoord”

 

Ik merkte al snel dat heel wat kmo’s moeite hebben met het bepalen en het interpreteren van de cijfers die hun dagelijkse werking weergeven. Zowel de financiële en operationele cijfers als de commerciële cijfers die helpen om de correcte inzichten te verkrijgen en de juiste beslissingen te nemen. Hierdoor ontstond het idee van Dux Belgium, want er is duidelijk nood aan een persoonlijk en betaalbaar antwoord.

Via Dux – afkomstig van het Latijnse werkwoord ‘ducere’ wat (be)geleiden betekent – willen we ondernemingen begeleiden met het opzetten van indicatoren die inzicht geven in de dagelijkse werking en van daaruit advies verlenen bij het nemen van beslissingen. Ondertussen ben ik als ondernemer geëvolueerd en bied ik met Dux Belgium een complete service op het vlak van financieel management.

 

“Ik hou van een persoonlijke, doelgerichte en directe aanpak”


Daarnaast zetel ik in een aantal adviesraden in diverse sectoren en met verschillende experts. Een heel uitdagende en boeiende job, waarbij we onze kennis en ervaring dagelijks met onze klanten delen. Ik hou van een persoonlijke, doelgerichte en directe aanpak, ik heb respect voor de waarden van uw bedrijf en ik hou rekening met uw tempo. Nooit bruuskerend, maar steeds positief motiverend.

“Het geeft me zoveel energie om ondernemers inzicht te geven en

op weg te helpen om hun professionele dromen te realiseren.”

Kristof is …

… een vat vol diploma’s

 

Mijn studies Licentiaat TEW, Universiteit Gent en nadien Master in Controllership 2006, Vlerick Management School vormen een zeer goede basis. Deze kennis heb ik verder kunnen aanvullen met de studie Arbeidsanalyse bij PvO tijdens mijn eerste werkervaring als groepscontroller.

… analyst pur sang

 

In 2010 werd Macs Report geintroduceerd. Een eigen ontwikkelde rapporteringstool die inspeelt op de noden van de onderneming om de kerncijfers uit de boekhoudrekeningen te halen en analyseren.

… een geduldige coach

 

Sinds 2004 heb ik in samenwerking met diverse partners opleidingen georganiseerd binnen management rapportering.
Daarnaast ben ik reeds meer dan 10 jaar Plato petercoach bij Voka.

… rijk aan ervaring

 

De laatste jaren zetel ik in diverse Raden van Advies waarbij ik mijn financiële en strategische expertise kan delen en advies kan verlenen bij cruciale vragen van de ondernemer.

Kristof is ook…